2021.06.28.

7 játék ötlet a kutyával

Mindenki, akinek van kutyája, tudja, hogy a kis bajkeverők életében 3 kulcsfontosságú dolog van: az ízletes ételek, a pihenés és nyilvánvalóan az őrült szórakozás az emberekkel!

Miért olyan fontos a szórakozás?

Amint azt jól tudod, a kis gazemberek nem szeretnek unatkozni! A társaság és az érdekfeszítő tevékenységek hiánya még nagyobb őrültségbe kergetik a kutyabanditákat, vagy egyéb szórakozást keresnek maguknak, mint például a hátsó udvar felásása vagy különféle háztartási tárgyak megsemmisítése. A kutya, akárcsak az ember, egyszerűen unatkozik, nem bírja a mozgáshiányt, amitől nyomott hangulatba kerül.

A kutya napi 14-16 órát alszik, a fennmaradó időt fordítja a többi kutyapajtással vagy emberrel való szórakozásra, az aktivitásra, szimatolásra, falatozásra, élettani szükségleteik kielégítésére. Az igények a kutya fajtájától, temperamentumától és életkorától függően eltérőek. Törődünk a kutyával, annak boldogságával és jó hangulatával.

Ismered a mondást: „A fáradt kutya egy jól nevelt kutya”? A labda vagy bot utáni futás a legismertebb játék, de nem az egyetlen! Próbáld meg elkerülni az ismétlődéseket, használd kreativitásodat és lepd meg kutyabanditákat új ötletekkel. Ezért szeretnénk segíteni és adunk 7 ötletet a szórakozáshoz!

  1. HÁROM BÖGRE – kreatív szaglójáték, amely sok örömet okoz kutyádnak, és szellemi edzést is ad neki.

Mire van szükséged?

 – három bögrére (vagy lehetnek virágcserepek, tálak, dobozok, papírtekercsek – ami fontos, hogy ne legyenek átlátszóak)

 – kedvenc és illatos kutyafalatokra

Hogyan kell játszani?

Helyezz 3 bögrét a padlóra. Rejtsd el az egyik alá a kutya kedvenc jutalomfalatját és tedd fejjel lefelé a bögréket. Csúsztatva keverd meg a bögréket néhányszor és hagyd, hogy kedvenced rámutasson az egyik bögrére, ami alatt a falatok találhatóak (biztosra vehető, hogy az orrával fogja megbökni a bögrét). Emeld fel a bögrét, és jutalmazd meg a kutyát a helyes válaszért egy finom nyereménnyel!

  1. KERESÉS AZ ERDŐBEN

Válassz ki egy kidőlt fát, mohás részt, sziklát stb. az erdőben. Rejtsd el a jutalomfalatokat különböző helyekre 2 méteres átmérőn belül, és add ki a „keresés” parancsot. A kedvenced ki fogja szagolni a falatokat.

  1. ÚJSÁG A KUTYÁNAK

Ebben a játékban egy régi újságot vagy magazint használj – nyisd ki, és gyűrj össze néhány oldalt a közepéről. Rejts el apró falatokat néhány oldal közé. A kutyának meg kell találnia a rágcsálnivalót és ki kell vennie a papír közül.

  1. EGY PALACK MEGLEPETÉSSEL

Palack meglepetéssel – egy műanyag flakonba dobj valami jó illatú ételt, és töltsd ki a maradék helyet egy kendővel úgy, hogy a palackból még kilógjon a kendő egy kis része. Tartsd a játékot és a kutya megpróbálja kihúzni a palackból a kendőt, hogy megszerezze a finom ételt.

  1. KÖTÉLHÚZÁS

Csak egy tartós és biztonságos anyagból készült kötélre van szükséged, és máris kész a játék. Csak ne feledd, hogy ne húzd túl nagy erővel a kötelet, ne okozz sérülést a kutyának – a játéknak mindenek felett biztonságosnak kell lennie!

  1. FOCI

Egy kis foci nagyszerű alternatíva pusztán a labda kergetéséhez. Fogj egy labdát, és készülj a játékra! A kutya üldözni fogja a labdát amit elrúgtál, orrával visszapattintja, visszalökdösi.

  1. TALÁN EGYÜTT LÓGNI?

A gazdival futni sokkal élvezetesebb lesz a kutyának, mint egyedül kergetni a labdát. A futás tempójának és irányának megváltoztatása változatosabbá teszi ezt az egyszerű, de népszerű játékot.

Jó szorakozást!

 

Also read